to top

Pravni fakultet

Univerziteta u Istočnom Sarajevu

Vijesti

DOGOVORENA POSJETA STUDENATA PRAVNOG FAKULTETA NARODNOJ SKUPŠTINI REPUBLIKE SRPSKE

 

 

DOGOVORENA POSJETA STUDENATA PRAVNOG FAKULTETA NARODNOJ SKUPŠTINI REPUBLIKE SRPSKE

Uprava Pravnog fakulteta dogovorila je sa gđom Sonjom Karadžić-Jovičević, potpredsjednicom Narodne skupštine Republike Srpske, posjetu studenata Narodnoj skupštini Republike Srpske. Studentima će se obratiti nosioci javnih funkcija. Prema preliminarnom planu, prvog dana posjete studentima bi se obratili g. Nedeljko Čubrilović, predsjednik Narodne skupštine; gđa Sonja Karadžić-Jovičević, potpredsjednica Narodne skupštine; g. Anton Kasipović, ministar pravde u Vladi Republike Srpske. Studenti će imati priliku da prate sjednicu Narodne skupštine sat ili sat i po vremena, a potom i da obiđu zgradu Narodne skupštine i ručaju u skupštinskom restoranu. Drugog dana, studenti bi trebalo da posjete i neke od najviših organa sudske i izvršne vlasti Republike Srpske.

Uprava Pravnog fakulteta obezbijediće besplatan prevoz i noćenje sa doručkom, dok će Narodna skupština, ljubaznošću i angažovanjem gđe Karadžić-Jovičević, obezbijediti besplatan ručak studentima. Posjeta će biti organizovana između 10. i 24. aprila, a tačan datum zavisiće od dana održavanja sjednice Narodne skupštine, jer nam je plan da studenti prate tok sjednice, a ne samo da obiđu zgradu ili razgovaraju sa nekoliko nosilaca javnih funkcija.

Istovjetna posjeta studenata iz Bijeljine biće organizovana u maju.

Posjeta studenata Narodnoj skupštini predstavlja realizaciju dugo planirane aktivnosti, koja u proteklom periodu nije mogla biti ostvarena, a gđa Karadžić-Jovičević se, po drugi put, javila Pravnom fakultetu u januaru, prijedlogom da bude domaćin našim studentima, o čemu je tada postignuta načelna saglasnost. Ovih dana su dogovoreni detalji posjete koja će biti ostvarena u aprilu.

Potpredsjednica Narodne skupštine Republike Srpske u posjeti Pravnom fakultetu

 

Štampa El. pošta

 

Pravni fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu

Sjedište

Alekse Šantića br.3
71420 Pale
Republika Srpska - BiH
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Kontakt

Pale: +387 57 227 138 i +387 57 226 609;
Bijeljina: +387 55 211 390;
Srebrenica: +387 56 490 390;
Fax: +387 57 226 892