to top

Pravni fakultet

Univerziteta u Istočnom Sarajevu

O fakultetu

Zaklјučen je Sporazum o saradnji Pravnog fakulteta i Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove

IMG 9608

 

Zaklјučen je Sporazum o saradnji Pravnog fakulteta i Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove

Dekan Pravnog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu prof. dr Goran Marković i direktor Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove (RUGIPP) Bosilјka Predragović potpisali su 5. februara 2019. godine u Banjoj Luci Sporazum o saradnji Pravnog fakulteta i RUGIPP-a.

Sporazumom je, između ostalog, studentima svih ciklusa studija prava omogućeno obavlјanje stručne prakse u svim područnim jedinicama RUGIPP-a koje se nalaze na teritoriji cijele Republike Srpske. Petnaestodnevna studentska praksa biće obavlјana tokom lјetnih mjeseci, a moći će da je pohaćaju studenti starijih godina studija. O načinu prijave za obavlјanje prakse, studenti će biti blagovremeno obaviješteni tokom narednih mjeseci.

Strane potpisnice Sporazuma obavezale su se i na saradnju naučnog i stručnog osoblјa,  saradnju u organizovanju  naučnih skupova, seminara, radionica, te rad na projektima od zajedničkog interesa. Sporazumom je predviđena i razmjena naučne i stručne literature i drugih publikacija, te podrška u osavremenjavanju nastavnih planova i programa, kao i druge aktivnosti.

Poseban oblik saradnje strana u Sporazumu odnosi se na organizovanje i izvođenje praktične i teorijske nastave za potrebe studenata svih ciklusa studija na Pravnom fakultetu. Službenici i rukovodioci RUGIPP-a održaće stručna predavanja budućim pravnicima u Istočnom Sarajevu i Bijelјini uz analizu praktičnih slučajeva i simulaciju postupaka koji se sprovode pred Geodetskom upravom.

Prilikom potpisivanja Sporazuma, direktor Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove Bosilјka Predragović napomenula je da ovim Sporazumom žele približiti svoj rad i nadležnosti studentima da bi nakon svršenog studija obavili pripravnički staž, ali i pronašli zaposlenje u RUGIPP-u.

Dekan Pravnog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu prof. dr Goran Marković podsjetio je da ovaj fakultet ima potpisane slične sporazume sa više sudova, te da je načelno dogovoreno zaklјučivanje sporazuma i sa tužilaštvima, jedinicama lokalne samouprave, advokatskim i notarskim kancelarijama i dr.

„Potpisivanje današnjeg sporazuma predstavlјa nastavak tih aktivnosti. Cilј sporazuma je da se našim studentima omogući novi vid praktične aktivnosti da bi se obezbijedio spoj teorijskih predavanja i studentske prakse koja sve više dobija na značaju. Želimo da omogućimo našim studentima da osjete rad u različitim institucijama Srpske.“ – naglasio je dekan Marković, dodajući da je značajno to što će studenti moći da čuju i predavanja kolega iz RUGIPP-a, kao i da pohađaju praksu u mjestima živlјenja.

IMG 9612

IMG 9615

IMG 9621

Štampa El. pošta

 

Pravni fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu

Sjedište

Alekse Šantića br.3
71420 Pale
Republika Srpska - BiH
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Kontakt

Pale: +387 57 227 138 i +387 57 226 609;
Bijeljina: +387 55 211 390;
Srebrenica: +387 56 490 390;
Fax: +387 57 226 892