Novosti

ZBORNICI PRAVNOG FAKULTETA INDEKSIRANI U NAJVEĆOJ AKADEMSKOJ BAZI IZ OBLASTI PRAVNIH NAUKA HEINONLINE

ZBORNICI PRAVNOG FAKULTETA INDEKSIRANI U NAJVEĆOJ AKADEMSKOJ BAZI IZ OBLASTI PRAVNIH NAUKA HEINONLINE

 

Zbornici radova sa naučnih skupova koje Pravni fakultet organizuje povodom Dana fakulteta biće indeksirani u HeinOnline, najvećoj bazi akademskih časopisa i drugih publikacija iz oblasti pravnih nauka. U ovoj bazi indeksirani su najprestižniji akademski časopisi i druge publikacije iz oblasti pravnih nauka, ali i iz drugih nauka. Baza publikacija je osnovana u SAD, ali oko 40% publikacija su van SAD, a mnoge od njih se objavljuju na drugim svjetskim jezicima. Brojni najugledniji izdavači iz SAD, Evrope i vanevropskih zemalja indeksirali su svoje časopise i druge publikacije u ovoj bazi. U pitanju je više od 3.000 multidisciplinarnih časopisa, kao i zbornika radova sa naučnih konferencija, časopisa advokatskih komora, te sudske prakse.

U ovoj bazi ubrzo će se naći zbornici radova sa svih naučnih skupova koje je naš fakultet organizovao. To će omogućiti da radovi naših autora budu objavljeni u svjetski priznatoj bazi akademskih časopisa i drugih publikacija, da budu vidljivi, čitani i citirani, ali i da naš fakultet bude prepoznatljiviji u akademskoj zajednici širom svijeta. Ovi ciljevi će biti lakše ostvareni ukoliko se ima na umu da su, u trotomnom zborniku sa prošlogodišnjeg skupa, štampanom na blizu 1.700 strana, na oko 700 strana objavljeni naučni radovi na svjetskim jezicima.

Ova odluka HeinOnline je priznanje našem fakultetu, našim naučno-istraživačkim i izdavačkim naporima, budući da uslovi za uvrštavanje u ovu bazu nisu jednostavni, a u njoj se nalazi mali broj akademskuh publikacija sa područja bivše Jugoslavije.

Štampa