OBJAVLJEN ZBORNIK RADOVA „PRAVO IZMEĐU STVARANJA I TUMAČENJA“ U ČETIRI TOMA NA PREKO 2000 STRANA

 

Pravni fakultet objavio je Zbornik radova „Pravo između stvaranja i tumačenja“, koji je rezultat naučnog skupa koji je po jedanaesti put održan povodom Dana Pravnog fakulteta. Na skupu koji je održan novembra 2022. godine, 179 autora i koautora iz 20 država (Rusija, Grčka, Italija, Mađarska, Španija, Francuska, Ujedinjeno Kraljevstvo, Bugarska, Rumunija, Belgija, Finska, Meksiko, Kolumbija, Peru, Srbija, Sjeverna Makedonija, Hrvatska, Slovenija, Crna Gora i Bosna i Hercegovina sa autorima iz Republike Srpske i Federacije BiH) saopštili su 151 referat na srpskom, ruskom, engleskom, italijanskom, odnosno maternjim jezicima učesnika.

Saorganizatori naučnog skupa bili su Međunarodni savez pravnika (International Union of Lawyers), Evropska organizacija za javno pravo (European Public Law Organization), Institut za uporedno pravo, Institut za kriminološka i sociološka istraživanja i Srpsko udruženje za krivičnopravnu teoriju i praksu.

U zborniku je na preko 2000 stranica u četiri toma objavljen 101 rad od 124 autora i koautora iz 15 država (Rusija, Italija, Mađarska, Španija, Francuska, Bugarska, Rumunija, Meksiko, Peru, Srbija, Sjeverna Makedonija, Hrvatska, Slovenija, Crna Gora i Bosna i Hercegovina sa autorima iz Republike Srpske i Federacije BiH). Trećina radova objavljena je na svjetskim jezicima (engleski, ruski i italijanski).

Naučni skup koji se održava povodom Dana Pravnog fakulteta kategorisan je i klasifikovan od strane Ministarstva za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske kao međunarodni naučni skup od posebnog značaja prve kategorije, čime je postao jedan od tri najbolje klasifikovana i kategorisana naučna skupa iz svih naučnih oblasti.

 

Tom 1

https://www.pravni.ues.rs.ba/Download/Zbornik-Pravo_izmedju_stvaranja_i_tumacenja/Tom_1.pdf

 

Tom 2

https://www.pravni.ues.rs.ba/Download/Zbornik-Pravo_izmedju_stvaranja_i_tumacenja/Tom_2.pdf

 

Tom 3

https://www.pravni.ues.rs.ba/Download/Zbornik-Pravo_izmedju_stvaranja_i_tumacenja/Tom_3.pdf

 

Tom 4

https://www.pravni.ues.rs.ba/Download/Zbornik-Pravo_izmedju_stvaranja_i_tumacenja/Tom_4.pdf

Štampa